Unien-Tulkitsijat.Org - Artikkeli

Unien tulkinta ja unisymboliikka

Unien tulkinta on monimuotoinen taito. Oppiakseen taitavaksi unitulkiksi, onkin hyvä ensin käydä läpi muutamat unisymboliikan "perusopit". Unet kaikenkaikkiaan ovat alitajuntamme tapa tulkita kaikkea sitä, mitä meille itsellemme elämässämme tapahtuu. Ne ovat keino saattaa asiat ja tapahtumat omille paikoilleen ja mittasuhteisiin. Tästä syystä onkin erityisen tärkeää oppia viestit unisymbolien takana.

Yksi tärkeä elementti unissamme on niiden olemus ja tunnelma. Jos tunnet unessa olevasi ahdistunut, sinulle saatetaan kertoa rentoutumisen merkityksestä ja tärkeydestä. Juoksitko jotain pakoon? Ehkä elämässäsi on asioita joihin tarttumista olet lykännyt liian pitkään.
Tunsitko unessasi ylitsevuotavaa rakkautta? Sitä sinulle on tulossa.

Useimmiten unennäkijää itseään kuvastaa unessa talo. Unennäkijä kuvailee usein katsovansa jonkinlaista rakennusta, kulkevansa siellä eteen tai taakse, ylös tai alas. Se, millainen talo on, kertoo henkilön itsensä tilasta unennäköhetkellä. Onko talosi ränsistynyt? Kiinnitä erityistä huomiota terveyteesi ja hyvinvointiisi. Kerrostalo saattaa viestiä sinulle siitä, että olet ottanyt kantaaksesi liikaa kuormaa, varsinkin jos talosi on vielä rakennusvaiheessa.
Jos talosi näytetään sinulle miellyttävänä, kodikkaana , tämä on viesti siitä, että olet hyväksynyt itsesi.

Kulkiessasi ylöspäin, sinulle viestitään, että jotain tärkeää on nousemassa alitajunnastasi esiin. Jos taas kuljet alas, sinua ehkä kehoitetaan hakemaan vastauksia nykyhetkeesi menneisyydestäsi. Jos talosi on sokkeloinen, ehkä sinun on aika pysähtyä paikallesi miettimään elämäsi suuntaa. Hyvin usein unennäkijä kuvailee myös katsoneensa itseään unessa ikäänkuin ulkopuolelta. Lieneekö syynä se, ettei tällöin koe pitävänsä kaikkia elämänsä lankoja omissa käsissään? 

Edesmenneet läheisemme esiintyvät unissamme useasti. He ovat yleensä meitä käsinkosketeltavan lähellä, aivan kuin voisimme jälleen syleillä heitä. Heidän viestinsä on erityisen tärkeä. He tarkkailevat meitä näkymättömästä maailmasta ja käyvät tarvittaessa kertomassa meille, että vaikeatkin haasteet tulevat asettumaan omalle paikalleen. He lähestyvät meitä aina rakkaudella. He haluavat muistuttaa meitä siitä, miten meistä on tullut sellaisia, kuin olemme nyt.

Vaikkakin sinä itse olet ehdottomasti paras tulkitsija omille unillesi, saatat tarvita apua alkuun päästäksesi. 


Tässä sinulle ovat avuksi unipäiväkirja, unisymbolien tulkintaoppaat ja taitavat, harjaantuneet unitulkit.

Hyviä unia!

Katso myös artikkeli: Unet - Mielemme ääni